Acadium Bastion - 40 jaar vetrouwd financieel advies Acadium Bastion - 40 jaar vetrouwd financieel advies Acadium Bastion - 40 jaar vetrouwd financieel advies
Acadium Bastion - 40 jaar vertrouwd financieel advies Acadium Bastion - 40 jaar vertrouwd financieel advies Acadium Bastion - 40 jaar vertrouwd financieel advies Acadium Bastion - 40 jaar vertrouwd financieel advies
Over Acadium Bastion
Home > Hypotheekvormen > Bankspaarhypotheek

Vraag direct advies bij een van onze adviseurs!

Maak direct een afspraak

Bankspaarhypotheek

Bij de Bankspaarhypotheek wordt de lening afgelost met het saldo van een (geblokkeerde) spaar- of beleggingsrekening. Voor de spaarvariant geldt dat de rentevergoeding gelijk is aan de verschuldigde hypotheekrente. Het grote verschil met de beleggingsvariant is dat het rendement niet gegarandeerd is. Na afloop van de rentevastperiode moet de hypotheekrente opnieuw worden vastgesteld. Is deze rente hoger of lager dan voorheen, dan geldt dat ook voor de rentevergoeding bij de spaarvariant. Het gevolg is dat de inleg daalt of stijgt, zodat de totale nettolasten min of meer stabiel zijn.

Voordelen Bankspaarhypotheek:

U profiteert maximaal van de fiscale renteaftrek in Box 1. U heeft een vaste maandlast, bestaande uit rente en inleg. De lening wordt gegarandeerd afgelost aan het einde van de looptijd.

Nadelen Bankspaarhypotheek:

In Box 1 geldt een maximale kapitaalvrijstelling. De spaar- of beleggingsrekening en de bankspaarhypotheek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Uw hypotheekadviseur?

Richard Jongerius
Richard Jongerius
Hypotheekadviseur
financieel advies Rotterdam

Lees meer

Ik wil meer weten over de Financiële Planning.
Hypotheekadviseur Nijmegen.
Zoekt u een Hypotheekadviseur in Rotterdam.
Op zoek naar een Hypotheekadviseur in Amsterdam.
Wat zijn de verschillende Soorten hypotheken?

Financieel Adviseur Rotterdam
financiele adviseurs